Catroll

Tegenwoordig is het mode dat merknamen niets meer betekenen, alleen een zekere suggestie oproepen. Zo is Lentis een naam voor een Groninger organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg, Syntax een hogeschool en Menzis een zorgverzekeraar. Ik houd eerlijk gezegd meer van informatieve merknamen, zoals Hema (Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij). De letters van Catroll verwijzen naar de belangrijkste activiteiten van het centrum:

Coaching
Advisering
Training
Ontwikkeling
Lenig
Leiderschap

Met deze activiteiten richt ik mij op individuen en teams die in het werk (of soms daarbuiten) tegen vragen, problemen en puzzels oplopen. Bij het oplossen daarvan hebben ze tijdelijk ondersteuning nodig. Die ondersteuning kan ik veelal bieden door een echte geïnteresseerde werkrelatie met u of uw team aan te gaan. fietserSamen kijken we dan naar de puzzel of het probleem. Door het verschil in perspectief op de problemen en de puzzels bruikbaar te maken en te koppelen aan ieders verschillende deskundigheid probeer ik beweging te krijgen in de omgang met het probleem of de puzzel.

Het gaat mij daarbij altijd om tijdelijke ondersteuning die zo snel mogelijk leidt tot het weer gezond en zelfstandig functioneren van individu, team of organisatie. Wat dan blijft (hoop ik) is een vergroot probleemoplossend vermogen waardoor u of uw team, metaal leniger geworden, vanuit  wisselend perspectief blijft kijken! Dat maakt het leven niet alleen interessanter maar ook een stuk leuker.

Met een knipoog verwijst Catroll ook naar katrol, het instrument dat door haar constructie iemand in staat stelt om met vrij weinig inspanning iets zwaars in beweging te zetten:

katrol (de ~, ~len)
1 Gestel bestaande uit een circelvormige schijf, tot het opnemen van een koord aan haar omtrek van een groeve voorzien, die om een spil draait, welke door een beugel of huisje gedragen wordt, dienende om lasten die aan het koord bevestigd worden op te hijsen, te laten zakken of anderszins te verplaatsen.

(bron: van Dale, Groot woordenboek der Nederlandse taal, 1989)